5. edycja 2016

 

6. edycja

Festiwal Podróżników 100droga

9-12 lutego, Wschowa 2017

 

 


Program 5. Festiwalu Podróżników 100droga

który odbędzie się w dniach od 11 do 14 lutego 2016 roku we Wschowie.

 Czwartek:

Otwarcie Festiwalu

 

18:00

Jarek Świercz -   " Na fali, czyli z prądem rzeką Gauja"                                     

20 min.

18:10 – 18:30

Tomek Krzysztoszek  „ Bonaire – nurkowy raj na Karaibach”

20 min.

18:35 – 18:55

Przemek Woźny  "La Dique Seszele - Najpiękniejsze plaże świata"

20 min.

19:00 – 19:20

Film:  „Dzięki wszystkim jesteście wielcy”, Zdjęcia, narracja - Olek Ostrowski - Produkcja - Szymon Kowalczyk, Adam Śmiałek

35 min.

19:25 – 20:00

 

   

 

Piątek:

Start

10 min.

18:00 - 18:10

Robert Maciąg  „TuktukCinema czyli Bolka i Lolka podróż do Indii”

45 min.

18:10 – 18:55

Tomasz Nasiółkowski  "Bangladesz - w objęciach Gangesu i Brahmaputry"

45 min.

19:05 – 19:50

Anna Jaklewicz „Piąta płeć i inne tajemnice Indonezji."

45 min.

20:00 – 20:45

 

Sobota:

Pierwsze Zimowe Zejście - Morsowanie - Plaża w Lginiu

60 min. 11:00

 

   

Start 

10 min.

14:00 – 14:10

Małgorzata Seńków „Pociąg do Mongolii - 11 tysięcy kilometrów przygody”

45 min.

14:10 – 14:55

Krzysztof Tarka  „Zdążyć na wczorajszy express – koleją przez Indie 2015”

45 min.

15:05 – 15:50

Jurek Arsoba  „Polski Strażnik Mrozu w podróży na Światowy Biegun Zimna”

45 min.

16:05 – 16:50

Przerwa

30 min.

16:50 – 17:20

Robert Gondek   „ Gabon, Sao Tome - góry, goryle, szympansy, mandryle”

45 min.

17:20 – 18:05

Michał Ilczuk  „Welcome to Korea!”

45 min.

18:15 – 19:00 

Tomek Michniewicz „Świat równoległy"

min 45 ;)

19:10

 

Niedziela:

 

Spacer szlakiem tajemnic Wschowy (Plac Farny) ok 90 min. 11:00
     

Rozpoczęcie

10 min.

13:00 - 13:10

Wojciech Borczyk "W poszukiwaniu drugiej Ziemi"(historia poszukiwania i badania planet pozasłonecznych)

45 min.

13:15 – 14:00

Marzena i Krzysiek Wystrach   "Amazonia z innej perspektywy"

45 min.

14:10 – 14:55

Kasia Biernacka „Ósmy (jaskiniowy) cud świata”

45 min.

15:05 – 15:50

Przerwa

20 min.

15:50 – 16:10

Marcin Dobas i Bożena Jarzyńska  „Norwegia -  Droga na Północ”

45 min.

16:10 – 16:55

Olympus – rozstrzygnięcie ogólnopolskiego konkursu fotograficznego oraz wręczenie Nagrody Głównej

40 min.

16:55 – 17:35

Zakończenie Festiwalu – wręczenie Nagrody Publiczności oraz wyróżnień za 4 najlepsze prezentacje

30 min.

17:40 – 18:00

Obserwacja teleskopowa nieba, Plac Kosynierów

90 min. 18:30 - 20:00

MECENAT


Partner


DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE


Nasze działania oparte dzięki dotacjom z samorządów:
Powiat Wschowski, Gmina Wschowa, Gmina Sława,
Gmina Miejska Kościan, Miasto Leszno.

DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE


           

 Ściśle współpracujemy z instytucjami kultury:

Sławskie Centrum Kultury i Wypoczynku w Sławie,

Kościański Ośrodek Kultury, Wolsztyński Dom Kultury,

Gminne Centrum Kultury, Sportu, Turystyki i Rekreacji w Bojanowie.

WSPIERAJĄ NAS


 

PATRONAT MEDIALNY