4. edycja 2015

 

6. edycja

Festiwal Podróżników 100droga

9-12 lutego, Wschowa 2017

 

 

Program 4. Festiwalu Podróżników 100droga

który odbył się w dniach od 5 do 8 lutego 2015 roku we Wschowie.

 

 Czwartek:

Otwarcie Festiwalu

 

18:00

Maciej Baliński  – „Bieszczady" – wyprawa rowerowa

20 min.

18:10 – 18:30

Piotr Pazoła  – „Wyspa Kisz”

20 min.

18:35 – 18:55

Jarek Świercz - „Discover Ireland”

20 min.

19:00 – 19:20

Przemek Woźny – „Nordkapp – w pogoni na północ”

20 min.

19:25 – 19:45

Film: Kraina Szczęścia reż. Thomas Balmès, Francja/Finlandia, 2013,

80 min.

19:45 – 21:05

 

Piątek:

Start

10 min.

18:00 - 18:10

Krzysztof Tarka  - „Tubaby i baobaby”

45 min.

18:10 – 18:55

Bożena Jarzyńska – „Kia Ora”

45 min.

19:05 – 19:50

Marcin Dobas – „Islandia – kraj wielu niespodzianek”

45 min.

20:00 – 20:45

 

Sobota:

Pierwsze zimowe wejście na kolejny szczyt Wschowy

 

11:00

Start 

10 min.

14:00 – 14:10

Celestyna Meryk  - „Dzień polarny Spitzbergen”

45 min.

14:10 – 14:55

Tomasz Nasiółkowski – „Zwykłe i niezwykłe zjawiska w Karkonoszach”

45 min.

15:05 – 15:50

Justyna Kisiel– „Iran – perski savoir vivre czyli co znowu źle zrobiłam”

45 min.

16:05 – 16:50

Przerwa

30 min.

16:50 – 17:20

Andrzej Wnęk– „Mali – dusza Afryki”

45 min.

17:20 – 18:05

Bartek Sabela–„Wszystkie ziarna piasku”

45 min.

18:15 – 19:00 

Marcin Kaczkan – „K2 – do trzech razy sztuka”

min 45 ;)

19:10

 

Niedziela:

„Odkrywanie Wschowy” spacer z regionalistą

60 min.

12:00 – 13:00

Rozpoczęcie

10 min.

14:00 – 14:10

Bodek Macal – „Reicon Nowa Zelandia”

45 min.

14:10 – 14:55

Kasia Biernacka– „O eksploracji jaskiń w Meksyku”

45 min.

15:05 – 15:50

Przerwa

20 min.

15:50 – 16:10

Łukasz Supergan „Góry lodu i ognia”

45 min.

16:10 – 16:55

Koncert: Michał Kaczor Muzyczna Podróż

40 min.

16:55 – 17:35

Zakończenie Festiwalu

30 min.

18:00 – 18:30

Film: North of the SunNorway, 2012, reż: Inge Wegge, Jørn Nyseth Ranum

45 min.

18:30 – 19:15

MECENAT


Partner


DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE


Nasze działania oparte dzięki dotacjom z samorządów:
Powiat Wschowski, Gmina Wschowa, Gmina Sława,
Gmina Miejska Kościan, Miasto Leszno.

DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE


           

 Ściśle współpracujemy z instytucjami kultury:

Sławskie Centrum Kultury i Wypoczynku w Sławie,

Kościański Ośrodek Kultury, Wolsztyński Dom Kultury,

Gminne Centrum Kultury, Sportu, Turystyki i Rekreacji w Bojanowie.

WSPIERAJĄ NAS


 

PATRONAT MEDIALNY